1. desember 2005

Trening med andre!

For første gang på veldig lenge dro vi på fellestreninga til Nidaros BHK på ASKO.

Vi trente ut til kjegle, utgangstilling og fri ved fot. All trening foregikk med båndet på. I starten var jeg relativt forsiktig og slapp båndet kun under lek (mest drakamp og lite kasting), men ettervhert som det gikk bra økte jeg kriteriene og trente med båndet hengende løst.

Ut til kjegla trente vi på "andre siden av hjørnet" (slik at Tam ikke hadde synskontakt med de andre hundene) for å senke kriteriene lavt nok til at vi klarte å holde fokus på å galoppere ut og bli stående ved kjegla for å vente på belønninga. Dette gikk stort sett bra, selv om det ble litt lite målbevisst løping mot kjegla på et par reps pga passerende biler. Han løper uansett fint ut på de fleste reps, så vi er klare for å legge på kommando.

Fri ved fot og utganstilling ble trent med mye forstyrrelser (vel... alt er relativt). Dette gikk omtrent som forventa. Vi klarte å holde latenstida relativt lav ved å belønne mye med lek. Dette resulterte da også i at Tam av og til flytta begge frambeina nesten samtidig under fri ved foten (må som regel klikke noe tidligere når jeg belønner med lek enn når jeg belønner med godis).

Håper vi blir litt flinkere til å trene sammen med andre framover for det har absolutt vært en forsømt del av treninga.

Ingen kommentarer:

Blogglisten