30. november 2005

Lite trening og lite blogging....

Pga at vi ikke har nett hjemme for tida har det blitt lite blogging. Vi får tro vi klarer å ordne oss med en någenlunde nett-tilkobling etterhvert, men foreløbig ser det skralt ut.

All blogging foregår derfor på jobb for tida (dvs. etter jobb). Dette gjør at det blir dårlig (enda dårligere) med både bilder og video. Blogge-iveren blir også dårlig når man har valget mellom å dra hjem og trene og å sitte enda litt til på jobb....

Uansett: Siden sist har det egentlig vært lite trening. Vi har vært ei uke på Værnes sammen med hundetroppen i HV-12, men det ble ikke så veldig mye konstruktiv hundetrening. Det ble derimot mye mye verdifull miljøtrening.

Vi var også gjennom en såkalt grovtest (deler av Forsvarets funksjonsanalyse). Jeg synes Tam greide seg relativt bra, men vi fikk beskjed om at han hadde i minstelaget med mot.

Det som var gledelig var at han ikke så ut til å høre smellene en gang da det ble avfyrt to rødfis fra en AG-3 på ca 40 meters avstand. Dette ble riktignok gjort mens vi var i full lek.

Jeg har fått råd om å prioritere miljøtrening framover og å la Tam få lov til å være "ulydig" når jeg ikke trener lydighet (det vises at han har blitt belønnet noen tusen ganger for å gå fri ved fot og å komme i utgangsstilling samme hva som hender :).

Så i tida framover blir det ikke miljøtrening i stedet for lydighet/bruks, men det blir miljøtrening i tillegg! Vi skal ha full test i april, så får vi se om vi klarer å påvirke Tams mot i positiv retning.

Hvis jeg er flink til å utsette han for nye situasjoner i tida fraomver, uten at han "bikker over på feil side", håper jeg at han blir tøff nok når han attpåtil får på seg et halv år til (han er jo i verste spøkelsesalderen også nå...).

Ingen kommentarer:

Blogglisten