22. desember 2005

Fri ved fot og bli sittende

Trening på ASKO i går. Nova, Enya og Tam var de eneste hundene!

Tam var mer preget av omgivelsene i går enn det han har vært der på de siste treningene. Og når treneren ikke er helt på huget kan det fort resultere i dårlig trening - noe det delvis gjorde i går.

Man kan selfølgelig drive konstruktiv fri ved foten-trening fordi om hunden er på bærtur. Det gjelder å være flink til å senke kriteriene... Ble dessverre mange reps der jeg gikk for langt og måtte feile han i går :( Hvorfor ikke klikke tidlig og trene på det enkle når hunden er på bærtur? Eller kanskje la være å trene (fysj, det siste er selfølgelig ikke et alternativ .).

Bli sittende gikk forøvrig bra! Tror ikke det er mye igjen før vi har en bli sittende som er bra nok til at vi kan begynne å trene innkalling fra sitt (LP1). Han blir nå sittende på avstander inntil 6-7 meter. Jeg kan snu til både høyre og venstre og gå med ryggen mot han, eller fronten mot han. Jeg har foreløbig ikke prøvd å bevege meg noe særlig bak han. Det eneste vi har prøvd å er å gå fra og gå inntil igjen fra utgangsstilling.

Ingen kommentarer:

Blogglisten