9. desember 2005

Fri ved foten setter seg

Fri ved foten er på tur til å sette seg!

I går lå Tam i bilen fra sju til halv fem(!). Når jeg var ferdig på jobb og tok han ut på parkeringsplassen ble det et kvarter med fri ved foten-trening.

Utstyrt med frolic i venstrelomma og klikker i høyrehånda starta vi med sakte marsj på direkten, etter at han hadde tissa. Jeg hadde forventa meg en het hund, men ikke! Han gikk rolig med lukket munn i perfekt posisjon fra første skritt! Begge forbena ble ikke flytta samtidig en eneste gang. Riktig søtt var det :)

Den siste tidas sakte marsj-trening med mye forstyrrelser har gitt resultater. På slutten av økta i går gikk vi LP1-messig fri ved foten (med gangarter, vendinger, vinkler og holdter). På det laveste var nok frevkensen nede i ett klikk per 20m eller noe. Veldig veldig bra.

Fokus videre nå blir holdter, rygging og vendinger på stedet.

Holdtene har blitt relativt bra, men jeg synes fremdeles det er litt mye "armer og bein". Han setter seg raskt og beint, men jeg synes likevel ikke at holdtene hans er spesielt pene. Gi oss to økter :)

Tror det kan hjelpe og vente litt med klikket etter at han har satt seg. Og kanskje i tillegg belønne på eksakt samme måte/sted hver gang i en periode slik at det blir lettere for han å få stabil adferd (dvs. utseende som ikke forandrer seg fra en rep til neste).

Rygginga har vært forsømt i mange måneder. Dette var vi flinke til i starten, men det hjelper lite når man legger det totalt på hylla så lenge. Vi skal ta det opp igjen nå! Vi starter ved vegg/kant på neste økt, så ser vi det an.

Baklengs firkant på 4x4 meter til 1. februar? Det er et mål! Med både høyre og venstre vendinger.

Vendinger på stedet har vi knapt trent på enda. Fryktelig hvor mange små-ting man må tenke på hele tida :(

Ingen kommentarer:

Blogglisten