6. desember 2005

Miljøtrening

I dag har det kun blitt miljøtrening. Det er forresten ikke "kun". Vi har til og med hatt to økter!

Første økta ble gjennomført på St. Olavs midt i arbeidstida etter at farsjan hadde vært på blodgiving. St.Olavs er faktisk en veldig fin plass for miljøtrening i og med at det er så mye bygge-aktivitet der.

Vi starta med ei runde i parkeringshuset der vi undersøkte et par av oppgangene med tilhørende trapper nøye. Deretter beveget vi oss rundt bygningene på leten etter noe spennende å utforske. Vi ble god-venner med mang et ventilasjonsanlegg før vi prøvde oss på den ultimate sprinkel-trappa;

Fire etasjer med vindeltrapp som endte i et stillas. Skal det være så skal det være. Tam tok det på strak arm, men var litt skjelven i bakbena på tur ned igjen. Dette resulterte i interesse for det meste som rørte seg etter at vi var nede på landjorda igjen (les: biler, syklister og fotgjengere). Det er tydelig at stress gjør at han mye lettere bikker over på en del ting som han normalt mestrer med glans.

Vanskelig å finne balansegangen mellom hva som er sunt habitueringsstress (oj det ordet må jeg ta patent på :) og hva som resulterer i sensitivering.... Vi var definitivt på rett side i dag, men det er godt mulig at vi hadde hatt like godt utbytte av ei økt med litt mindre utfordringer.

På kveldinga ble det nok ei miljøtreningsøkt. Nå sammen med søster Enya i midtbyen. Kun "normale" utfordringer på denne økta. Vi undersøkte noen store reklame-bannere, så på noen som gikk på skøyter på Torget, fri-shapet litt balansekunster på diverse benker og murkanter. Artig alternativ til all lydighetstreninga :)

Ingen kommentarer:

Blogglisten