22. februar 2008

Ligg-stå-ligg

I går kveld ble det ei ny økt med ligg-stå-ligg inne. Som jeg har skrevet om tidligere, har vi problemer med å "beholde" riktig stillingsforandring når vi øker avstanden. Dette var derfor fokus i går.

Etter å ha trent litt med Tam plassert bak en dørstokk, flytta jeg Tam "ut på gulvet". Tendensen med at han ofte legger seg rett ned var der fremdeles. Coachen (Marthe) blir da kommandert til å ta over treninga. Noe ho gjør med veldig stort hell. I løpet av 10 minutters trening ligger ho tett opp til 100% på fire meters avstand.

Det jeg kan sette fingeren på som ho gjorde forskjellig fra det jeg pleier å gjøre var at ho alltid gikk fra Tam stående. Etter hver belønning for ligg (liggende), reiste ho han opp i stående med håndtarget, får ho gikk i fra. Hvis han la seg for tidlig (mens ho var på tur bort fra han) gikk ho bare tilbake og fikk han på ny opp i stå.

På de kommende inneøktene har jeg tenkt å bytte mellom å trene selv og å få Marthe til å trene. Jeg syntes jeg lærte veldig mye av å se på henne noen få minutter i går! Når vi trener ute kommer jeg foreløbig til å la være å trene på ligg-stå-ligg-forandringer. Jeg kommer heller til å trene på de stillingsforandringene som begynner å bli bra.

Marianne har forresten skrevet en del om sine tanker rundt avstandsdirigering på konkurranser i sin blog.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Skulle man kunna få låna coachen din? Henne skulle jag behöva medan jag lär mig att älska krypträningen...

Sköt om er allihop!
/Christel

Håkon Groven sa...

Min coach kan lånes når som helst (så sant jeg ikke trener). Dvs. at ho er tilgjengelig fram til kl. 17 på hverdager :)

Du får være flink til å blogge om hvordan man lærer å elske kryptrening, for det er noe Tam og jeg ikke kan utsette lenger...

Blogglisten