14. februar 2008

Tilbake til start

Som dere kanskje har fått med dere, er planen at Tam skal opp til godkjenning som militær patruljehund i løpet av 2008. Ett av momentene vi skal prøves i er spor med markering av gjenstander.

Tam har apportering i sporet, i motsetning til passiv markering (sitt eller ligg), som er det mest vanlige for tjenestehunder. Nå viser det seg forøvrig at vi ikke får dispensasjon fra passiv markering (som vi har blitt forespeila), så vi må derfor i gang med omskolering. Tam må lære passiv markering av gjenstander i sporet!

Dette er selvsagt litt kjedelig i og med at det blir en omvei, men samtidig er dette noe jeg ser fram til å begynne å trene på. Jeg har tidligere brukt Mortens framgangsmåte på en hund før, og jeg kommer til å gjøre det samme igjen.

Markeringsformen blir ligg. Hovedgrunnen til at jeg velger ligg er at jeg tror det er "lettere" for Tam å legge seg når han er i fart framover i sporet. Ulempen er at liggen kanskje er litt vanskeligere å gjennomføre i ulendt terreng etc. Når makeringa er veldig godt innlært, tror jeg uansett ikke at det blir noe problem.

Jeg forventer at det skal gå relativt raskt å få trent inn ny markeringsform både inne, på apellplass og i skogen, men det blir nok ei utfordring å flytte den nye markeringsforma inn i sporet.

Bare jeg blir kvitt influensaen, så håper jeg at vi skal komme langt med markering inne og på apellplass i løpet av ti økter (ei uke?).

1 kommentar:

heidi sa...

hei!
Plutselig skjönte jeg hvordan jeg sku´lle skrive en kommentar!Har jo värt inne på bloggen masse,men trodde ikke det var oppdatert!men kom innom via Siv nå,og her var det jo masse!Ser jo ut som det går bra med dere!Ha en god helg,hilsen oss på kronbacken!

Blogglisten