10. februar 2008

Status LP

Fellesdekk
Det er en gjenganger at vi får trent alt for lite på dette. På trening virker han stort sett stabil, men siden han har reist seg på et par konkurranser er dette noe vi MÅ bli flinkere til å prioritere. Selv om vi trener for lite med andre hunder må jeg ha fokus på selv å arrangere fornuftige forstyrrelser, som vi får igjen for i konkurransesammenheng.

Fellessitt
Dette er en øvelse vi knapt nok har gjennomført sammen med andre hunder. Vi har forøvrig trent en del enkeltsitt, og dette ser ut til å gå bra. Tror derfor ikke at denne øvelsen blir noe problem, men vi må selvsagt trene på det framover!

Fri ved fot
Denne sitter bra, men vi må jobbe med å gå uten lyd når Tam er heit og det blir lenge mellom belønningene. Dette innebærer rett og slett å "strekke strikken". I tillegg, må vi fortsette å jobbe med to skritt til høyre, venstre og bak. Høyre- og venstreforflytningene er ok, men vi må bli flinkere til å forflytte oss paralelt. To steg bak er også ok, men han har det litt bråttom. Målet skal være at Tam skal kunne gå like behersket bakover som framover.

Luktdiskriminering
Pinnene har vært i bruk bare en gang siden i oktober, og det var for ca ei uke sida. Helt bra var det på ingen måte, men det føltes bra. Dvs. at jeg tror denne øvelsen ikke vil by på særlige problemer.

Innkalling med stå og dekk
Denne øvelsen har vi kjeda flere ganger etter nyttår, og det ser stort sett bra ut. På trening har vi stort sett bra fart, men vi trenger konkurransetrening for å kunne prestere på samme nivå på konkurranser i vår/sommer. Jeg må uansett ha beinhardt fokus på maksimal kvalitet på belønningene. Treneren er ikke flink nok til at han klarer å hente ut maks fart uten å planlegge godt!

Apportering med dirigering
Denne øvelsen har vi i realiteten ikke kommet i gang med. Vi har selvsagt jobba en del med selve apporteringa, men dirigeringa må på plass ila våren. Når det gjelder selve apporteringa, må vi har fokus på å få så bra fart som mulig + lære Tam å holde fast uten omtak (vi har relativt ofte et par omtak på slutten av innkomsten).

Ruta
Ruta trente vi mye på i høst, men den siste tida har det blitt lite. Her må vi komme i gang igjen for fullt. Tam må bli flinkere til å finne midten, og vi må bruke tid på dirrigering.

Metallaport o/hinder
Dette har vi foreløbig trent bare uten hinder, og det kommer jeg foreløbig til å fortsette med. Hinderet kommer jeg til å trene med treapporten ei stund til. Planen er å trene en god del hold-fast av metallen inne framover, så får vi se hvordan det står til med farten når vi setter sammen til hel øvelse når det lir på...

Avstandsdirigering
Denne øvelsen har vi trene på jamnt og trutt i vinter. Vi er ikke i mål, men forflytningene begynner å bli bra. Hovedfokus har vært og må fortsatt være at han skal legge seg bakover fra stå, også når jeg øker avstanden. Dette klarer han fint på opptil fire m avstand inne, men han har en tendens til å legge seg rett ned ute. Han har likevel minimalt med framdrift, men målet er å få på plass like fine bakoverligg ut på lang avstand, som inne på kort avstand.

Manekengen
Dette er en øvelse som vi ikke har jobba noe særlig med. Delmomentene har vi forøvrig inne, så det vi må trene på framover er stimuluskontroll og deretter baklengskjeding av hel øvelse. Fri ved foten med venstrevendinger betrakter jeg som i boks.

Ingen kommentarer:

Blogglisten