10. februar 2008

Ligg-stå-ligg og metallapport

I kveld har vi trent avstandsdirigering inne. Kombinasjonene ligg-stå-ligg har det vært trent mye på i det siste, men jeg føler ikke at vi kommer helt i mål.

Jeg har nå identifisert at problemet kommer når han beveger frambeina bakover på stå fra ligg (bakbeina beveger seg ikke, så det er ikke prat om framdrift). Da får han tyngda såpass langt fram at ligg'en blir rett ned og ikke bakover, slik jeg vil ha det.

Jeg har ikke konkrete planer om hvordan jeg skal løse dette, men han må tydeligvis lære stå fra ligg uten at han rører verken bak- eller forben. Skal bruke dette som kriterie framover (ikke bevege en eneste fot), så frå vi se hvordan det går. Siden det går fint å få fram riktig bevegelsesmønster på kort avstand, bør dette gå med litt tålmodighet og veldig gradvis økning av avstand.

I tillegg, trente vi litt apport av bruksmetallen. Vi starta med noen innkomster fra Marthe på stua til meg på kjøkkenet. Bra intensitet og bra hold fast, men han galopperer ikke! Trave derimot, gjør han fort som bare det :)

Etter tre innkomster trente vi litt griping fra hånda mi på apportkommando. Her har han VELDIG bra intensitet, men han dabber i det han skal inn i utgangsstilling. Marthe synes jeg venter litt lenge etter avlevering med å belønne, så her skal jeg prøve meg litt fram med å belønne hurtigere. Dvs. å av og til klikke med det samme han setter seg i utgangsstilling, av og til umiddelbart etter takk og en sjelden gang etter at jeg har reist meg opp med apporten i hånda.

2 kommentarer:

Elin sa...

Hei!
Så bra at du er i gang og blogger igjen!:o)

Siv sa...

Da ligger burleker ute, enjoy. Kult at du har begynt å blogge igjen :)

Blogglisten