26. februar 2008

Manglende grunnferdighet hos klikkertrente hunder

Etter å ha lest Sivs blog i dag kom jeg på en "grunnferdighet" som jeg har lært Tam etter at han ble tre år. Dette er en grunnferdighet som de fleste tradisjonelt trente hunder har, men som de fleste klikkertrente hunder ikke har (de som trener DZ og omvendt lokking mister den).

Det jeg prater om er å kunne "tilby" å bevege seg mot belønninga frivillig. Veldig mange klikkertrente hunder klarer detta bare på "versågod"-kommando eller lignende.

Javel, tenker du. Dette stemmer også for min hund, men jeg bruker jo target hvis jeg vil ha denne "oppførselen". Sant nok, og du kan sikkert fortsette med det.

Jeg bestemte meg for å lære tam å bevege seg mot forskjellige typer "mål" i forbindelse med trening på fremmadsending. Jeg vil ikke bare at han skal kunne bevege seg mot target, men også mot godbitskål, leker etc.

Hvis du ikke tror du vil få brukr for denne varianten så er det greit. Hvis ikke så må du antageligvis som meg, trene på det :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wow! Vad kul att du har börjat blogga igen, det hade jag missat, men nu ska jag läsa här varje dag :)

När det gäller krypet så är det typ det enda moment där jag använder lockande kombinerat med omvänt lockande för att få fram rätt rörelser.

Håkon Groven sa...

Som du ser har jeg også begynt med lokking på trening av kryp. Eller targetstick som også noen kaller det :)

Er spent på å se om mine fordommer mot target stick/lokking skal bli avliva nå :D

Blogglisten