3. mars 2008

Trening med Nidaros BHK

I kveld var det som vanlig på mandagskveldene, trening med Nidaros BHK i p-huset på Rotvoll.

Vi trente på ruta, apportering, sitt under marsj, avstandsdirigering, fremmadsending og fellesdekk.

I kveld var det relativt lit folk der samtidig med oss, så kriteriene var lave.

Ruta sitter som et skudd, og jeg har begynt å bruke den som belønning for andre øvelser. Det vil si at ruta MED BELØNNING er belønning og ikke det å springe ut i ruta i seg selv. Målet er at det å springe ut i ruta skal bli en veldig godt betinga forsterker, slik at den etterhvert kan duge tilnærmet like bra som belønning, på konkurranser. Vi kjørte også i dag kun i en og samme rute. 4-5 reps fra forskjellig vinkel, fra utgangsstilling, og 2-3 reps med dirigering fra stå (ikke ut til kon). På ruta har Tam vanligvis god fart, og det hadde han også i kveld. Hadde jeg enda klart å trene såpass bra at jeg hadde fått fram samme gutsinga på apporteringa...

Apporteringstreninga var det i kveld Marthe som tok seg av. Ho har en tendens til å være stor i kjeften når det gjelder intensitet (lots of speed - no brains er både Marthe og hunden hennes i et nøtteskall : ). Ho kjørte litt hold-fast i utgangsstilling med treapport, for deretter og kjøre to reps hel LP2-øvelse, hvor kun den andre ble belønna. Relativt bra fart og null omtak på begge. Litt skjev innsitt på den første, men totalt sett veldig bra. Ikke like bra fart som Enya, men absolutt godkjent.

Fellesdekken ble som vanlig gjennomført kun med Enya... Og Tam ligger som ei saltstøtte.

Sitt under marsj ble bare en rep som ble belønnet med ruta. Ok, men vi har en liten vei å gå før han kan skille stå, sitt og ligg helt uten hjelp fra meg i form av tempo, høyre/venstre fot etc.

Litt fremmadsendingsdemo for Marthe ble det også. Tam starter fint på "fremmad"-kommando fra fri ved fot helt uten hjelp nå. Det er trav med og uten target vi må bruke tid på framover.

På avstandsdirigeringstreninga starta vi med det vi har gjort inne den siste tida. Tam var såpass heit at dette ble lagt på is nokså fort, Vi gikk over til å trene "konkurransemessig" med kommando, uten stå-ligg-momentet. Dette gikk bra.

I morgen tidlig skal vi i ridehuset med Morten. Planen er å lure han til å kommandere oss mens vi (nok en gang) baklengskjeder innkallinga.

Ingen kommentarer:

Blogglisten