13. mars 2008

Morgentrening

I dag tidlig var vi på morgentrening i ridehuset sammen med Morten og Kira.

Til tross for ei altfor lang (og dårlig) økt i går kveld, var Tam på hugget som bare det. Veldig artig å se at det er litt piff i han :)

Vi var innom mye ila. den timen vi trente: Fri ved foten med kommandering, flere reps innkalling fra sitt (LP1) med kommandering, hopp over hinder (LP2) med kommandering, kryp i front etter targetstick, fellesdekk 3 min med skjult fører, inn i bilen som belønning på fri ved fot (han ligger skinnflat når han får "inn-i-bilen"-kommando.

Det jeg noterer meg etter dagens økt er at jeg avdekker svakheter ved fri-ved-foten vår hver eneste gang Morten kommanderer oss (dvs. at dette er noe vi bør gjøre oftere).

Det jeg har på "ikke-bra-nok-lista" er først og fremst dette:

  • Høyre om og holdt ved høy fart (typisk fra springmarsj)
  • Rygging
  • Lyd når han er heit og det blir litt for lav belønningsfrekvens (først og fremst på vendinger på stedet og rygging)
Det jeg oppdaget i dag var egentlig det første punktet. De to andre har jeg hatt på lista ei stund. Vi får håpe at ingen av disse punktene blir der særlig lenge :)

Hovedstrategien for første og siste punkt er rett og slett bare å trene på det. Hovedstrategien for punkt to er først og fremst å trene med høy belønningsfrekvens i nærheten av andre hunder og ikke minst med kommandant.

Elles så synes jeg det er veldig artig at Tam, som har sett ut som en banka BC når han skal inn i bilen, nå begynner å minne om Storm (elghunden) ved "inn-i-bilen"-kommando. Storm ofrer både liv og materiell når han får denne kommandoen, og i dag gjorde sannelig Tam det også!

Det som har gjort at det har løsnet for Tam er helt klart at jeg har belønnet med videre trening og belønning i god avstand fra bilen, i stedet for med godis inne i bilen.

5 kommentarer:

Siv sa...

sÅ gøy at du blogger så ofte :)
Jeg blir skikkelig inspirert av å innom og lese her!

heidi sa...

Så flott at du blobber igjen!Savner litt mer action på Marthes side ,men kul at du blogger ihvertfall!herlig at det virker som Tam har tent litt til!Ang det med lyd,forsök å tenk å belönn lengre inn i holdtene ikke med engang han har satt seg,men vente,vente,venteog så klikk!Ofte når vi har höy belönningsfrekvens,og man klikker med engang dem har satt seg,så forventer hunden seg bevegelse,og når ikke det kommer,så kommer lyden!Så det du egentlig klikker,er roen i holdten.Ja,det ble et lite innlegg fra en gammel traver,som ikke er så dreven i dette med klikker,men som har sett dette hos mange!hils Marthe også og ha en god dag,der oppe i "nord"Kommer dere på valpetreff iår,forresten?

heidi sa...

Blobber var jo et fint ord!Haha,mente selvfölgelig blogger!

Håkon Groven sa...

Takk for innspill Heidi! Skal ha det i bakhodet framover!

Ellers så har vi stort sett lyd bare på de "momentene" som han kan dårligst (vendinger på stedet og rygging), så jeg får trene mye på dette og ha det du sier i tankene...

heidi sa...

ja,da er det sikkert bare for at han ikke helt kan det ennå!koselig helg!

Blogglisten