4. mars 2008

Trening i ridehuset

I dag har vi vært i ridehuset sammen med Morten og Kira, før jobb.

Vi starta med at Morten "kommanderte" mens vi baklengskjeda innkalling med stå og dekk. Baklengskjedinga gikk smertefritt og Tam virker veldig stabil. Jeg ønsker meg (selfølgelig) bedre fart fremdeles, men vi har solid galopp på alle ledd. Både stå'en og dekk'en er også bra. Denne øvelsen trenger kun konkurransetrening/trening med forstyrrelser for å bli riktig bra.

Etter innkallinga trente vi på ruta. Ruta var plassert ut på forhånd, og vi starta med å sende fra 15-20 m. Tam stopper først litt til høyre i ruta (men godt innafor), men etter en ny "ruta"-kommando med venstrearm ut, tar han noen skritt og finner midten. Vi kjører så noen reps til på samme ruta, men varierende avstand. Deretter flytter vi ruta og trener litt presisjon på kort avstand, før vi tar en tur ut av hallen. Når vi kommer tilbake sender jeg han ut i ruta på nokså lang avstand. Meget god presisjon! Jeg synes i det store og hele at ruta begynner å bli bra. Det er forsåvidt klart for baklengskjeding av hel øvelse, men jeg kommer nok fremdeles til å trene mest på delmoment. I dag trente vi også 4-5 reps på innkalling fra ruta der han fikk gå direkte i belønning ved min venstre fot.

Etter dette ble det litt fri ved fot, litt sitt under marsj, litt fremmadsening og litt fellesdekk med Kira. Alt i alt ei bra økt.

Det vi noterer oss er at Tam har en tendens til å løpe inn i ruta på høyre side. Vi må ha fokus på at han skal springe korteste vei! I tillegg skal all tid vi bruker på fremmadsending i tida framover brukes på å trene sakte trav/gang, både med og uten target.

2 kommentarer:

Marianne sa...

Høres ut som du trener skikkelig bra for tiden! Når skal du ut å konkurrere igjen?

Håkon Groven sa...

Hei! Tam har vært på hugget på LP-fronten i det siste, og vi har fått trent bra de to siste ukene. Slik gir resultater. Det vi forøvrig er alt for dårlige til, er å trene sammen med andre og ikke minst drive konkurransetrening.... Dette MÅ vi gjøre noe med. LP3 skal forseres 13. april :)

Blogglisten