18. oktober 2005

Ruta og apportering

I dag trente vi rute og apportering før det ble spasertur i finværet.

Rutetreninga ble gjennomført med relativt lave kriterier. Null testing fra trenerens side. To pass med ca fem reps i hver. Vi brukte matta på alle reps og belønte med drakamp (og litt kasting) på (fra) matta. I dag hadde vi igjen bra gallopp på alle reps.

Apporteringstreninga starta vi med å repetere hold fast i utgangsstilling et par ganger. Dette går helt fint uten det minste antydning til tygg. Han holder fint også når jeg beveger hendene foran apporten. Slippen kommer på direkten på "takk".

Deretter ga jeg Tam apporten en gang i front der han kom i utangsstilling og avleverte. Etter dette kjørte jeg to innkomster der Marthe holdt han i halsbåndet og ga han apporten på litt over ti meters avstand. Han kommer inn i full (!) gallopp uten og tygge, men setter seg med litt avstand til min venstre fot. Pytt sann! Det var jo ikke utgangsstilling vi skulle trene nå :) Veldig bra! Fornøyd far.

Tam kom så det suste på innkomsten med apporten, men utgangsstillinga var som sagt litt dårlig. På neste økt kjører vi noen reps med kort avstand (2-4 m), slik at vi kan ha fokus på å sette seg fint i utgangsstilling i stedet for å galoppere som en gal :)

Ingen kommentarer:

Blogglisten