16. oktober 2005

Elgjakt

Vi er hjemme igjen etter ei uke med elgjakt (valpekurs og grunnferdighetskurs i kveld og i morgen, før vi drar til Snåsa igjen for å jakte : ).

Tam har hatt ei uke med lite trening, men mye action!

Vi dro nordover lørdag ettermiddag, men begynte ikke å jakte før mandag. Det gjorde at det ble tid til to pinnespor for Tam på søndag. Begge spor 30-40 meter lange med fire pinner. Det første i motvind det andre i sidevind. Begge sporene gikk helt utmerket. Det eneste jeg har å utsette er at han kanskje burde ta opp igjen sporet litt raskere etter endt belønning (to baller i snor + baconost på tube).

Utover i uka har det i hovedsak blitt litt tilfeldig fri ved fot-trening, litt ligg i front og litt innkalling.

Tam har hatt mye omgang med andre hunder denne uka. Det er totalt fire gråhunder, en drever og en blandingshund i jaktlaget. I tillegg kommer Tam, men han blir nok neppe med på jakt noen gang :) BC'en så ut til å komme godt overens med dem alle. Han leker seg med tispene og demper fint når hannhundene knurrer til han. Flink og forsiktig, men ikke skeptisk!

Jeg tror særlig at omgangen med de voksne hannhundene er sunn. Han har blant annet vært en del inne i hytta sammen med Bulle, en drever-hanne på fem år som er en racer etter rådyr. Dette har gått veldig fint. Han har også vært med Hector (en bc/neg-blanding på 5 år) og henta en elg. Dette gikk også fint (de fikk selvsagt ikke bort til elgen samtidig : ). Denne elgen ble dratt med håndmakt og fløyta over ei elv på en liten provisorisk flåte.

Tam var også med og henta en annen elg. Denne dro vi med en firehjuls motorsykkel. Jeg var veldig spent på om Tam kom til å la firehjulingen i fred eller om det kom til å bli gjeting. Han fikk være løs fra starten og det gikk bra lenge helt til vi kom ut på et åpent myrområde der firehjulingen kunne kjøre fortere enn gangfart. Da så jeg tendenser til gjeting så det ble slutt på friheta. Da ble det trening på å gå bak firehjulingen og dra hardt i båndet i stedet :)

Mot slutten av uka ble det ei lita økt med musematta. Etter mange dager med lite aktivitet fikk jeg virkelig se hvilken fart han begynner å få mot matta. Jeg skal ikke skryte på oss at den er opp mot farten han bruker når han feks springer etter en ball, men det begynner å bli veldig bra. Vi kjørte fem-seks repetisjoner med heftig drakamp og litt kasting som belønning. Belønninga starta selvsagt akkurat på matta. Etter at jeg tok bort matta løp han faktisk bort på samme stedet og tilbydde stå, to ganger. Dette fikk han selvsagt klikk og belønning for selv om det ikke var planlagt trening. Targetoverføring som er gull verdt for ruta!!

På lørdag ble det meste av tida brukt for å gjøre klart alt kjøttet for transport dagen etter (fem elger og et rådyr og over 500 kg med kjøtt på fem jaktdager er ikke dårlig!). Dette gjorde at vi fikk tid til å gå et pinnespor igjen. Rett fram, vindstille, 50m, fire pinner. Veldig bra!

Ingen kommentarer:

Blogglisten