27. januar 2006

Trening på ASKO

Onsdagskvelden var vi på trening på ASKO med Nidaros BHK igjen. Det var tydeligvis en eller annen form for kurs der, for det var veldig mye folk og hunder der.

Vi startet med tre innkomster med apportbukk med start fra Marthe. På den første repetisjonen grep han apportbukke fra hånda, mens han plukka opp fra bakken på den siste. Han hadde skikkelig bra galopp på alle tre repetisjonene, men han setter seg en tanke langt bak. "Bra" og belønning med drakamp kom først etter avlevering og et par sekunder stillesitting i utgangsstilling. På innkomstene hadde vi såpass avstand (30m) til de andre hundene at han ikke sendte dem så mye som et blikk.

Etter en pause i bilen fortsatte vi med utsedning til kjegle. Farten var her vesentlig bedre enn sist vi trente kjegle. Det er tydelig at farten begynner å komme på flere fronter nå. Det er betryggende for Tam er liksom en rolig og sindig BC (i allefall sammenlignet med Enya). Vi kjørte fire reps der han får løpe ut til kjegla så snart jeg blir passiv etter lek. Når han får "BRA" ved kjegla har han lyst til å trekke mot meg når jeg går mot han for å belønne, på de to første repetisjonen. Han løpet tilbake til kjegla når han ser at belønninga ikke kommer. På den siste repetisjonen blir han stående ved kjegla, men fremdeles med mye bevegelse på bena.

Til slutt kjørte vi to lange pass med fri ved foten. Etter den siste pausa beveget vi oss bort til de andre hundene. Dette går bedre, men det er fremdeles veldig vanskelig. Jeg burde nok av og til, ha fokus på å trene kontakt og andre lav-kriterie-ting tett på de andre i stedet for hele tida å holde god nok avstand til at jeg får trent på det samme som når vi er på egenhånd.

Ingen kommentarer:

Blogglisten