18. januar 2006

Mer feltsøk

I går og i dag har det blitt mer feltsøk inne. Vi har fortsatt i samme leia og trent ut-hent-og-avlever-i-utgangsstilling. Marthe har lagt ut gjenstanden mens jeg har belønnet. Foreløbig er det ikke prat om noe særlig leting, men han løper ut uten at han ser at Marthe legger ut gjenstanden.

I går trente vi i tillegg mer på bli sittende og bli liggende. Vi stresser ikke kriteriene her og begynner å få veldig mange klikke på avstander inntil fem meter. Inne går denne treningen godt som feilfritt.

I kveld var vi også innom Asko en tur, men pga det veldig sure været psyket vi ut og dro hjem og trente inne etter bare ett pass med Nova og ett pass med Tam.

Tam fikk fem repetisjoner med innkomster med apportbukk fra Marthe. På første rep holdt Marthe apporten rett framfor Tam helt nede ved bakken. Da dette gikk fint la hun apporten ned rett framfor Tam på neste rep. Kriterien ble økt bitte litt på de neste reps også.

Målet er at hjelperen skal kunne kaste en vilkårlig gjenstand i en vilkårlig retning i et viklårlig terreng med vikårlig vegetasjon. Når dette er på plass kan vi begynne å øke tida fra gjenstanden blir kastet til Tam blir sluppet.

Vi trener altså foreløbig feltsøk med to tilnærmelser, så langt:

1) Hjelper legger ut gjenstand mens jeg belønner. Tam løper ut frivillig, henter og avleverer i utgangsstilling.

2) Hjelper holder Tam mens gjenstand kastes ut. Når Tam slippes skal han hente gjenstand og avlevere hos meg.

I kveld trente vi også forskjellige sitt- og liggvarianter inne. Vi varierte mellom sitt og ligg i front, sitt og dekk i utgangsstilling, sitt under marsj og dekk fra holdt. Alt med kommando. Sitt under marsj begynner å bli veldig bra (selv om Marthe påstår at han har blitt mye lavere bak under fri ved foten - han går jo og venter på kommando!).

Ellers har jeg bestemt meg for at Tam skal få bli med til Bodø som demohund i helgen. Det blir spennende både fordi det blir Tam sin første flytur, fordi det blir trenerens første flytur med hund og ikke minst fordi det er meldt et helt forferdelig vær.

Ingen kommentarer:

Blogglisten