11. november 2006

Utstilling på Orkanger

I dag har vi vært med storesøster Nova på utstilling i Orklahallen. Det ble rødsløyfe på Nova og mye verdifull miljøtrening for Tam.

Tam vekslet mellom å ligge i bilen, ligge ved siden av ringen i og uten bur og å trene lydighet i ledige ringer. Vi har fremdeles en lang vei å gå før vi presterer like bra under slike omstendigheter som vi gjør når vi er på egenhånd. For å si det enkelt, så er Tam veldig opptatt av å spise artsfrender i enhver situasjon. Men det går faktisk framover!

Vi har halvveis planer om å konkurrere LP innendørs i januar, så da må vi virkelig ha fokus på denne type trening framover - får sjekke terminlista om det skal avholdes utstillinger i Trondheim på denne siden av nyåret.

Uansett: Den siste tida har det begynt å bli litt lyd i Tam under trening. Dette er livsfarlig og MÅ stå øverst på fokuslista mi i enhver situasjon! Terskelen for lyd er lavest ved høye kriterier, spesielt når vi trener nærme andre (ukjente) hunder. Oppskrifta for å unngå lyd er klar: Enhver form for lyd SKAL avbrytes tvert!! Så er det opp til meg å sørge for fornuftige kriterier og forsterkningsfrekvens, slik at vi faktisk får trent :)

I morgen er det rundering, og nå er det nummeret før fastbittmeldinga er i boks!

Ingen kommentarer:

Blogglisten