11. juni 2006

Gode dager på Solbakken...

Jeg har ti dagers fødselsperm for tida... Dagene blir kombinert med litt jobbing og noen feriedager, så jeg håper å være hjemme to hele uker til (har allerede vært hjemme en uke med litt jobbing innimellom).

Dagene består av bleieskift, trening, trening, trening og trening :)

LP2-øvelsene begynner å sette seg:

Innkalling med stå er på plass, men vi varierer mellom å kjøre hel øvelse, LP1-innkalling (uten stå) og litt kun stå-momentet. Ståen er mer enn bra, så jeg pirker ikke mer på den. Jeg eksperimenterer forøvrig med å "overraske" Tam med stå-kommando på ulike tidspunkt i innkallingen (feks veldig tidlig eller veldig sent i innkallingen).

Hopp over hinder har vi også i boks. Denne øvelsen har også blitt veldig bra, men vi må trene på tilbakehopp fra forskjellige vinkler. Slik det er nå, springer han utenom hvis sitten blir for skeiv. Vi har trent inn framoverhopp med ball over hodet og framoverhopp + sitt ved å baklengskjede sitt og tramp på musematte. Dette har gjort at vi har fått veldig bra fart ut og god avstand til hinderet.

Avstandsdirrigeringa begynner også å bli bra. Vi trener vel og merke svært sjelden hel øvelse. Foreløbig er det stor sett klikk og belønning for hver kommando/adferd. Innimellom kjører vi to og tre pr klikk/belønning. Vi har også kjedet halve øvelsen og kjørt en del halv øvelse.

Apportering og ut til kon har vi ikke trent noe på etter at vi fikk opprykket til LP2. Jeg håper og tror at disse i prinsippet er ferdige, men at vi trenger generalisering og trening med variabel forsterkning.

Fellesdekk med skjult fører har det også blitt en del av (dvs enkeltdekk). Tam har faktisk ikke reist seg en eneste gang siden vi konkurrerte (så vidt jeg kan huske). Skulle kanskje bare mangle også i og med at jeg har variert intervallene mellom hvert klikk bare opp til 40 sek.

Så er det de to øvelsene som jeg oppfatter som cruxet i LP2 da... Hhv dekk og stå under marsj. Vi har begge øvelsene på repertoaret, men vi har foreløbig ikke god nok stim.ktr. På de siste øktene har jeg hatt fokus på å holde 80%-regelen selv om jeg veksler mellom de to fortløpende. Jeg holder foreløbig 80%-regelen ved å repetere et minimalt antall reps med stå/dekk for å "hjelpe".

Litt filming har det også blitt. Håper jeg får oppdatert videogalleriet ila kommende uke...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Når debuterer Tam i klasse 2...?

Anonym sa...

Hmmm, känner igen mig lite... Tänk att det kan vara "så svårt" att höra skillnad på ligg och stå!! ;-)
Men nu har jag beslutat mig för att ta tag i det, en gång för alla! Haka på du med, så ser vi vem som hinner först! ;-)
Sedan gör vi det med STIL!! :-D

Anonym sa...

Nu vill jag se film på inkallning med stå - och få reda på hur man får ståen "mer än bra"! Ge mig hemligheten! När debuterar ni i klass II?

Blogglisten