3. juni 2006

LP-debut

Da er LP-debuten overstått. Ikke med stil, men med opprykk :)

Poengsum 175 p holder til opprykk og er nok til at målet for dagen ble nådd. Ellers syntes jeg ikke det gikk så veldig bra. Tam er litt for opptatt av andre hunder, noe som gjorde han vanskelig å ha med å gjøre i dag. Det var både LP og AG på Stavsøra i dag, og med mye hunder, mye folk og mye leven ble det egentlig vanskeligere enn forventet. Vi har nok fler poeng å sanke på miljøtrening enn på terping av øvelser...

På enkelte av øvelsene syntes jeg dommeren var veldig snill med oss, mens han på andre var i overkant streng.

Jeg har seansen på film, men kommer ikke til å legge det ut foreløbig. Marhte har kommet hjem fra sykehuset med Ola, så jeg prioriterer nok andre ting enn å sitte med laptopen i fanget framover :)

Her er noen ord om hver øvelse:

Tannvisning: Tam er ikke på nett, men synes ikke det er det minste ubehagelig at dommeren gjennomfører øvelsen (han ser ikke på tenner bare klapper og koser). 10 p.

Fellesdekk: Tam er heller ikke her på nett og er uoppmerksom i forkant av dekk-kommandoen og det samme på oppsitten. Han ligger også urolig. Såpass urolig at jeg brukte litt hjelp for å være sikker på at han skulle ligge. Hjelpen jeg brukte var dog bare småbevegelser, som han er vant med kan resultere i ball eller at jeg kommer tilbake. 10 p.

Lineføring: Denne syntes jeg var slik som jeg forventer på trening. Etter min mening var det veldig lite å trekke for på denne øvelsen, men dommeren mente at Tam klenger for mye. Hvis jeg er litt diplomtatisk så er jeg enig. Jeg skal i alle fall trene på en slik måte framover at jeg får han litt lenger ut/bak med hodet. 8 p :(

Fri ved fot: Også her synes jeg han går relativt bra, men han biter på en forstyrrelse og faller helt ut i forbindelse med en helomvenning. Sammen med for mye klenging gjorde dette at vi fikk en veldig dårlig poengsum. 7.5 p :(

Dekk fra holdt: Dette går relativt greit til tross for at jeg føler at Tam ikke er med i det hele tatt. Og det er positivt - han gjør øvelsen nokså bra selv om han er null interessert i det jeg gjør. Han har forøvrig dårlig oppsitt (gjeterhund-oppsitt), som jeg har sett kommer fram når han er stressa/opptatt av andre ting enn det han bør være opptatt av. 9 p.

Innkalling fra sitt: Tam er ikke på nett i det hele tatt, og føreren er enda mindre på nett! Jeg kommanderer vent og starter å gå omtrent samtidig, og siden Tam ser bort blir han ikke sittende. Dommeren gir oss en ny sjansen hvor vi har for dårlig fart til å få toppsummen. 9 p.

Stå under marsj: Denne er veldig bra, selv om jeg føler at jeg må kjempe en hard kamp for at Tam skal velge å være med meg i stedet for å springe etter noen av de som driver mellom LP- og AG-ringen. 10 p.

Hopp over hinder: Jeg merker allerede når jeg gjør meg klar til denne øvelsen at han er på tur ut av ringen. Alle bevegelser fra andre hunder i nærheten følges med argusøyne og jeg må bruke mye hjelp for å få startet øvelsen (og når man har en klikkertrent hund har man ikke så mange gode virkemidler på hjelp-lista : ). Etter hunderet er det noen som lemper en flat-hanna i en bil som er plasert noen få meter bortenfor ringbådnet. Tam faller helt ut, og vi avslutter øvelse uten at hunden er ved min venstre fot/i holdt :( 7 p.

Helhetsinntryk: 9 p.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis med opprykk!!

Anonym sa...

Grattis! Härligt att ni är på väg uppåt i klasserna!

Blogglisten