8. januar 2009

Fremmadsending og hals, økt 1/7

Vi fikk gjennomført vår første økt i sju-dager-på-rad-planen (inspirert av Siv), i går.

Vi var på trening i hundetroppen og brukte hele kvelden på lydighetstrening og ingen tjenestehund-momenter.

P-plassen var dårlig brøyta og Tam var ikke helt på nett, selv om vi trente bare en og en hund. Han var snusete og ukonsentrert, og jeg var heller ikke helt på høyden.

Vi fikk likevel trent litt på både hals og fremmadsending (blant annet).

Hals: Det er tydelig at jeg må være flink til å følge planen (se forrige post). Jeg får lett fram god frivillig hals i front, men den sitter litt lenger inne i utgangsstilling. Med en eller noen få reps i front først, går det greit også i utg.stilling. Jeg skal tvinge meg selv til å "starte" med et par reps i front på de kommende øktene, slik at vi kan fokusere på å strekke strikken + stimuluskontroll i utgangsstilling, så fort som mulig. På slutten av sju-dagers-planen regner jeg uansett med at halsen vil sitte veldig løst i utgangsstilling, også uten forberedende reps i front.

Fremmadsending: Denne treninga ble rett og slett veldig dårlig. Tam syntes ikke det var gøy, og jeg trente direkte dårlig (henger ofte sammen det der)... Dårlig timing og høye kriterier førte til at vi i beste fall stod på samme sted etter økta som før.

Tam er med på jobb i dag (ligger i bilen), så jeg håper jeg får til en økt ifm. lunsj. Hjemme er det i alle fall helt umulig å få trent fremmadsending for tida (snø! snø! snø!).

1 kommentar:

Anonym sa...

film!

Blogglisten