12. juni 2008

Tam er helten min!

I går hadde vi den såkalte kont'en på kryssaspor/spor.

Oppgaven var tre kryssaspor på en brei, hard grusvei.

Den første kryssinga var knapt en halvtime gammel.

Den andre var ca 1.5 time (?).

Den tredje var vel tre timer.

Den første kryssinga gikk han over, mens de to siste tok han klokkerent med riktig retning :)

På den siste kryssinga fikk vi beskjed om å gå sporet.

Dette sporet skal ha minst tre timer liggetid, skal ha tre gjenstander og gå på vekslende underlag. Lengde minst 1200 meter.

Og omtrent akkurat slik var det. Og jeg synes Tam gikk sporet veldig bra!

Føreren gir han i overkant med line, så jeg henger ikke helt med ved en bekk (jeg slipper Tam over, men sporet går langs med bekken uten å krysse). Her sliter vi litt, men ellers synes jeg det gikk bra.

Tam går blant annet 50 meter på en steinvoll veldig bra (sliter riktignok med å følge sporet godt opp og ned fra vollen). Dette partiet er i samme kategori som asfaltspor, så akkurat det er jeg veldig godt tilfreds med!

Jeg vet at vi fremdeles har mye trening igjen før vi blir en god sporekvipasje (heldigvis :), men slik Tam presterte i går er uansett veldig artig! Det viser at treninga tar oss i riktig retning, og at Tam begynner å bli en bra sporhund (i skogen). Vi trenger forøvrig mer "praktisk" erfaring med varierte spor på varierende underlag.

Fokus fram til godkjenninga om tre uker (blir kun ei uke til med trening pga bryllup og bryllupsreise) blir å fortsette å gå kryssaspor, men nå blir belønninga gjenstander som han må markere passivt. Paralelt med trening på kryssaspor, må vi derfor trene passiv markering.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer! Imponerende å løse det problemet på ei uke! :-)

Nina sa...

GRATULERER SÅ MYE...
Både med godt gjennomført spor OG bryllup!
Mvh

Blogglisten