6. juni 2008

Kryssaspor

Onsdag kveld gikk vi ei patrulje med åtte kryssaspor. Liggetid snaue 30 min. Skogsunderlag. Hvis Tam ikke hadde fått hjelp, hadde han gått over alle!

Konklusjonen er enkel: Spornesa er ikke på i patruljen! Dette er rett og slett en blunder fra mi side. I patruljen så er det tre momenter som alle må være "vekta" like tungt:
- overvær
- lyd
- spor

Tam har kun to av dem...

Hva gjør jeg så for å få skrudd på spornesa?

For det første så kommer jeg i ei periode til å trene kun spor og ikke lyd/overvær.

For det andre så tror jeg at det er veldig viktig å få opp antall repetisjoner, slik at han så fort som mulig begynner å tenke spor i patrulje.

Etter forslag fra Morten, kjørte vi i kveld (natt) et prøveprosjekt med godbiter i kryssingene, bare for å få han til å få fokus ned.

Underlag var grus, med relativt høy vegetasjon på sidene. Liggetid fra en til en og en halv time.

Tam fikk med seg rubb og rake (gikk ett bakspor).

Jeg beit nok en gang i det sure eplet ift. markering og la leker som belønning i sporet, selv om jeg vet at han ikke har kommet langt nok til å legge seg på dem (jeg lot han altså plukke ball, kong etc som belønning på åtte kryssaspor).

Oppskrifta fungerte altså som jeg håpa og forventa på første gjennomføring. Det som er spennende er å se om vi klarer å beholde spornesa på når vi fjerner godbitene.

På neste økt kommer vi til å legge 5 krysninger der vi bruker godis på annenhvert spor.

Ingen kommentarer:

Blogglisten