7. mai 2008

Plan for Koks

Planen for Koks i 2008 er nokså enkel:

1) Sosialisering og miljøtrening (inkludert skogstilvenning)
Vi er allerede godt i gang med dette: Ho har hilsa på alle hundene våre + fire-fem andre, ho har vært med når jeg har lagt spor til de voksne hundene, ho har vært med i en konfirmasjon med mange unger, ho er med Marthe på jobb hver dag, i går var ho med og henta Ola i barnehagen, ho har kjørt heis, gått sprinkeltrapp, hilsa på alle kattene våre og ikke minst på hønene etc etc. Alt dette er veldig viktig det første året, men det som kanskje er viktigst er at ho får tid på egenhånd i elgtomme områder (hvor jeg bare sitter og venter og at ho får utforske selvstendig).

2) Lære å leke med alle typer gjenstander
Her er vi også godt i gang. I dag tidlig tok ho seg feks. ei runde med Tams tapede metallapport i kjeften :) Vi har også lekt litt med diverse "feltsøkgjenstander" og sporpinner. Målet med denne "treninga" er rett og slett bare å lære ho å like lek. Lek er gull verdt hvis vi etterhvert finner ut at vi vil bruke ho til noe mer enn "bare" jakt.

3) Gå litt spor (både godbitspor, blodspor og ferskspor)
Dette har vi ikke begynt med foreløbig, men jeg regner med at det ikke tar veldig mange dagene før ho får gått sitt første godbitspor. Så snart vi har fått gått noen enkle godbitspor, kommer vi til å begynne å dryppe litt blod i sporet. Ferskspor begynner vi nok også med i løpet av sommeren. Enkelte mener at man ikke bør gjøre dette før etter at hunden er ettersøksgodkjent (blodspordelen), fordi hunden da ofte mister interessa for "kunstige" spor. Min kommentar til dette er at dette sier alt om hvor dårlige folk ofte er til å belønne når de trener blodspor.

Ingen kommentarer:

Blogglisten