14. juli 2008

Spor

I går var vi på hytta på Nerskogen. Marthe la tre kryssaspor til oss, med fem hundre meter skogsspor på den siste kryssinga. Kryssingene ble lagt i grusvei og liggetida var knappe tre timer.

Den første kryssinga går vi over, så jeg tar han tilbake ute i vegetasjonen på utgangssida. Da tar han det greit.

Den andre kryssinga tar han veldig fint. Han tar opp sporet på innkomstsida, men snur selvstendig og velger fint riktig retning.

Den tredje kryssinga tar han også fint på inngangssida og snur selvstendig og spor fint over veien. På motsatt side blir det derimot litt tull før han stiller seg opp og tisse på ei tuve. Jeg setter han da på med håndsignal og "spor" midt i veien. Da tar han sporet fint.

Sporet etter den siste kryssinga går vi uten at Marthe er med. Tam sporer trygt og er lett og lese. Han finner alle gjenstandene og har fin intensitet hele veien.

Dekkmarkeringene virker noe rustne. Vi får fortsette og trene på dette "ved siden av". Vi har også på planen at vi skal få på plass dekkmarkering på leke (kong, ball etc). Vi har trent inn markeringa på "vanlige gjenstander" og siden kong, ball etc kun har "plukkehistorikk" for Tam, plukker han fremdeles disse (naturligvis).

Ingen kommentarer:

Blogglisten