16. januar 2007

Fellesdekk


I dag har Tam hatt treningsfri. I går derimot, hadde vi ei økt i p-huset på Rotvoll. Med ca 15 hunder på Nidaros-trening, var kriteriene selvsagt veldig høye for den tøffe, usikre, umodne, knallharde, dominante unghunden med den alt for snille føreren. Vi brukte stort sett hele økta bare på å eksistere. Heldigvis er alt som det pleier.

Men: Vi fikk en veldig konstruktiv økt med fellesdekk-trening. Vi fikk faktisk to skikkelige fellesdekker. Jeg alierte meg med en hjelper som skulle legge Tam rolig tilbake på plass hvis han reiste seg når jeg var ute av syne. Dette ble også gjort ved ett tilfelle. Poenget med dette er at Tam sin bryte-fellesdekk-adferd aldri skal bli forsterket i form av at han får gå bort til en annen hund, komme etter meg etc. Det skal finnes kun en interessant ting i verden når han ligger på fellesdekk: Han skal bli liggende til jeg kommer tilbake for da vanker det ball, kong, pølse, fiskepudding eller kanskje til og med kjøttpudding.

Vi kan altså krysse av for to av de ti planlagte fellesdekk'er med andre hunder, før neste konkurranse!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så synd att det inte gick vägen i söndags... Men dte kommer du att ha fixat tills nästa gång, helt övertygad! I övrigt verkar ni ju ha skött er med den äran! ;-)

Blogglisten