31. januar 2007

Hals og tungapport

I går ble det innetrening med fokus på bruksøvelsene Hals og Tungapport.

Tungapporten har vi trent litt på tidligere, og dette går bra. Vi har en apport som vi kan variere vekten på, og vi trener foreløbig med lite vekt (men betydelig mer enn den største treapporten vi har).

Vi startet i går med å holde fast i utgangsstilling, før vi gikk videre til å gripe apporten i front, for så å komme i utgangsstilling. Til slutt kjørte vi noen reps der Tam plukka opp fra gulvet i front for så å avlevere i utgangsstilling. Alt dette gikk greit. Vi skal kjøre noen få økter til, lignende dette (også ute), før vi legger på litt mer vekt.

Gårdagens økt ble Tams første møte med Hals. Og det gikk strålende :) Jeg var egentlig litt spent på dette i og med at Tam aldri(?) har blitt belønnet for å halse tidligere. Det tok oss max fem minutter før han selvsikkert repeterte ett bjeff om gangen, med null latenstid. På slutten av økta fikk han så vidt bjeffe 2 ganger for ett klikk. Foreløbig holder jeg en godbit opp framfor han som signal for "nå kan frivillig bjeffing bli belønnet". Dette gjør at jeg inntil videre ikke vil ha hals på repertoaret på lik linje med alle de andre frivillige adferdene.

Ingen kommentarer:

Blogglisten