16. april 2006

Sporsesongen i gang for fullt!

Akkurat som i går, har det blitt en solid dose spor i dag også.

I dag har jeg gått spor med både Enya og Tam, så jeg la derfor seks korte spor ved siden av hverandre (tre spor til hver hund). De fikk relativt like "arbeidsoppgaver". Jeg gikk ett spor med den ene, mens den andre ventet i bilen, for deretter å skifte hund -> annenhvert spor.

Alle sporene ble lagt rette, på jordet rett utenfor hytta (Lensvika på påskeferie :). Det første sporet var ca 15 meter med to pinner, det andre ca 25 meter med tre pinner og det siste ca 40 meter med fire pinner. Jeg gjorde et nummer ut av å legge pinnene variabelt, dvs med varierende mellomrom. Jeg varierte også mellom å belønne pinnene bare med godis, bare med lek og med en kombinasjon av godis og lek. Enkelte av pinnene fikk de også plukke flere ganger - hvis jeg tar belønninga på ryggen mens jeg sitter på huk, er dette et signal om at de må plukke pinnen på nytt for å få mer godteri - kjekt hvis man mister en pinne :)

Av totalt 18 pinner misset vi en! Jamnt over veldig bra sporing og stor iver etter å finne pinnene. Jeg så forøvrig at grensen var nådd på det siste sporet, da begge begynte å vise tegn til at de var slitne - de holder nok mye lenger hvis jeg bare belønner med godis!

Selv om det var Enya som misset den ene pinnen vi ikke fant i dag, er det Tam som har mest behov for denne type trening - hjernevasking på pinner. Enya går definitivt spor for å finne pinner, men Tam går nok litt for å finne godis i sporet enda.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hvordan har du lært inn sporet på Tam?

Blogglisten