31. mai 2010

Opprykk til A rundering

Det er gull verdt å ha en ryggsekk full av gode treningsverktøy! En slik ryggsekk er noe man opparbeider seg over tid, og innimellom ser man at de eldste er eldst, og at det kan være gull verdt med erfaring. Derfor er det av og til lønnsomt å kunne låne fra andres ryggsekk (ja jeg har alltid sagt at man skal trene med mange forskjellige, fra ulike miljøer!).


Siste høst lånte vi fra Cecilie Køstes ryggsekk:

Jeg synes det har vært en kamp å få Tam til å vise den store lysten i feltsøket. Han har lært alt det grunnleggende nokså godt, men det har liksom manglet litt på "lysten", selv om jeg synes jeg har hatt superfokus på gode belønninger.

Vi kunne helt sikkert ha løst dette med mye god trening over tid, men i høst tok Cecilie Køste tak i nakken min og sa: Prøv med gjenstander i snor! Hun mente at dette kanskje kunne trigge Tam det lille ekstra. Som sagt så gjort, vi tok tak i det på direkten. Morten og Cecilie som snordragere og Tam og meg som feltsøkere.

Vi brukte sporline i gjenstanden og la den ut på "normal måte". I det Tam slo på gjenstanden og var på tur til å gripe, forsvant den! Tam måtte ta opp jakten og innhente gjenstanden for å få tak i den. Og da ble det selfølgelig en real drakamp.

Denne måten å belønne gjenstandene/funnene på har vært brukt kanskje på opp mot 15 gjenstander, siden i høst (kombinert med vanlige gjenstander uten snor), og i helga fikk vi gjort opp status: 10 poeng på feltsøket begge dager! Opprykket ble sikret søndag :-)

5 kommentarer:

Christel sa...

Stort GRATTIS till uppflyttet!!! Och allra särskilt till 10:an på uppletandet!!!

trippelm sa...

Så bra! Gratulerer :-)

Zanto'en sa...

Gratulerer så mye - så utrolig kjekt! Vil gjerne se film av feltsøket ;-)

Håkon Groven sa...

Takk for gratulasjoner :-)

Har dessverre ikke feltsøket på film, men skal prøve å få filmet noe av det som skjer senere i sommer!

dog training sa...

Really impressed on the conection that u have with your dog. nice !

Blogglisten