17. februar 2010

Blir vi bedre?

Vi har allerede kommet langt inn i det nye året og selv om vinteren er off season, så ligger vi ikke på latsida!


Jeg synes vi har fått trent veldig bra den siste tida, ikke minst på det vi vanligvis er alt for dårlige til: konkurransetrening og trening sammen med andre.

Tam er på alle måter en veldig artig hund å trene, og nå virkelig føler jeg på at han bare blir mer og mer "moden" for hver uke som går. Sagt på en litt mer konkret måte så synes jeg at vi blir bedre!

De første årene jeg hadde Tam syntes jeg at det var en utfordring å få han til å løpe så fort som jeg ville, å ha den intensiteten i øvelsene som jeg ville ha etc, men med beinhardt fokus på dette over tid, så synes jeg nå virkelig at vi begynner å se resultater. Han er fremdeles ikke en border collie av typen som løper alt han klarer i alle situasjoner, men vi er på vei dit :-)

Vi har fremdeles et godt stykke vei å gå før vi har alle lydighets- og bruksøvelser godt nok på plass til at vi kan hevde oss i A spor/rundering og elite lydighet, men for tida er det veldig artig å trene Tam, og det synes på han at han også synes det er artig på trening! Ikke bare av og til, men på hver trening!

Vi har i helga igjen hatt besøk av Maria Hagstrøm og ho holder beinhardt fokus på hvor viktig det er med helhetstanker og konkurransetrening, men det som i alle situasjoner er det aller viktigste for å få en god konkurransehund er at hunden trives i konkurransesettting.

Det store målet for vinteren er og blir nettopp dette: Å lære Tam å virkelig like å trene sammen med andre, å virkelig like å trene med konkurransemessige forstyrrelser.

Dette er spesielt viktig for oss å holde fokus på dette da akkurat den biten med andre hunder er en av de aller største utfordringene med Tam (men joda - jeg vet at jeg har meg selv å takke!).

Vi har nå planer om elitedebut i april (ikke mindre enn to år etter at vi fikk oppryket!), debut i A-spor senest i mai og ikke minst å få tatt det siste opprykket i rundering også helt først på sesongen.

Det er noen konkrete øvelser som gjenstår, men de er det liksom bare å fortsette å trene på. Det som virkelig gjenstår er å få trent mye konkurransemessig, med andre hunder tilstede. Det er ikke noe man får til i ridehuset før jobb eller på kjøkkengulvet etter at ungene har lagt seg...

1 kommentar:

Marianne sa...

Så flott at det går rette veien, Håkon! Bra trening gir resultater! Dere blir en farlig god ekvipasje etterhvert;)

Blogglisten