2. mai 2006

Snart debut...

Så er påmeldingen sendt... 3. juni blir det LP-debut!

Vi har lagt bak oss en ny periode med MYE trening. Spor, rundering og lydighet har stått på programmet, og det har vært opptil flere økter for dagen. Og nå begynner framgangen å synes godt i de fleste situasjoner. Det er likevel en del som må på plass før hele LP1-programmet er i boks:

Tannvisning: Begynner å bli bra, men vi trenger mer generalisering -> Vi må trene med forskjellige "dommere".

Fellesdekk: Her har vi fremdeles mye trening igjen. Trenerens komfortgrense går pr i dag på ca 30 sek. Med litt trening hver dag i en mnd tror jeg likevel at vi skal komme i mål. På denne øvelsen har vi også igjen en del trening ifm oppsitten, da Tam har tendenser til typisk BC-oppsitt (litt gjetete/lav). Jeg skal belønne oppsittene utelukkende med godis framover, så får vi se om løsningen er så enkel.

Fri ved fot og lineføring: Her har vi gode marginer på LP1-programmet, men vi trenger å jobbe med å få holdtene mer ryddige. Jeg skal prøve å terpe på holdter på de kommende øktene. Dette skal jeg bl.a. gjøre ved å belønne fri ved fot nesten bare ved holdt.

Dekk fra holdt: Tam er trygg i denne øvelsen, men som for fellesdekken, sliter vi litt med dårlig oppsitt. Det blir derfor mye trening på det siste delmomentet framover. Belønning med godis i stedet for lek.

Stå under marsj: Ferdig øvelse, men også her sliter vi med det siste leddet. Tam viser av og til litt gjetete adferd -> setter seg sakte/halvveis. Som for oppsitt fra dekk, skal jeg forsøke å belønne dette delmomentet bare med godis i en periode. Alternativet er å legge inn et "ledd" etter øvelsen før leken kommer. Vi har jo allerede et slik ledd med "lovlig belønning" som vi må bruke mer og mer framover.

Innkalling fra sitt: Ferdig øvelse. Regner med at vi kan begynne å prøve oss fram med variabel forsterkning her med det aller første.

Hopp over hinder: Knapt påbegynt. Hinderet står fremdeles i ridehuset siden i vinter, men vi skal hente det i dag :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Wow! Spännande med lydnadsdebut! Själv debuterar jag nästa helg, men just nu höglöper Missy och är skitknäpp. Hoppas att hon hinner komma tillbaka till normaltillståndet snart!

Blogglisten