11. desember 2008

Hvor ble det av utgangsstillinga?

Oj! Hvor ble det av den strøkne utgangsstillinga vår?

For et år siden er jeg sikker på at Tam kunne utføre mer enn 20 strøkne (frivillige) utgangsstillinger på et minutt. Minst 20 klarer han nok nå også, men ikke strøkne.

Jeg har sett tendensene i det siste, uten at jeg har gjort alvor av å ta tak i dem, men nå har jeg ikke noe valg.

Siden man i løpet av en treningsøkt gjennomfører veldig mange repetisjoner med utgangsstilling, kommer man fort feil avgårde dersom hunden begynner å sette seg skeivt (som er tilfelle for Tam).

Han jukser: Siden han har såkalt "svenskeinngang", så er det billigere for han å få belønning (eller få starte på en øvelse) etter å ha satt seg skeivt. Veien for han blir jo litt lengre når han må sette seg helt inntil min venstre fot. Her har treneren rett og slett slurvet med kriteriene.

Den siste tida har jeg brukt middagsmaten ifm. Prosjekt apportering (en til to reps apportering med middagsmaten som belønning - Tam er sulten når klokka er ni om kvelden!).

Nå må jeg nok begynne å bruke deler av middagsmaten for å få skikk på utgangsstillinga. Man får til mange reps med utgangsstilling for 50 forkuler :)

En og annen pliktøkt med ren utgangsstillingstrening må nok inn også i den "vanlige" treninga, for dette kan vi jo ikke slippe avgårde...

1 kommentar:

Aud Venke sa...

Den var kjent! Godt at drevne hundetrenarar og opplever dette :). Tar påminninga om å bruke maten. Har lett for å gje den billig til hunden. Mykje godt for nesten ingen innsats. Så i kveld måtte det både utgangsstillingar og bli liggande gjennomførast i mengder før måltidet var slutt. Utruleg kor mykje ein får utav nokre fôrkuler.

Blogglisten