4. juli 2007

Valpetreff i Sverige

Da er vi hjemme igjen etter fire dager på Kronbacken hos Heidi og Ulf. Og så fine dager det har vært!

De som har notert seg at Kronvallaren-hundene har en tendens(!) til å vise veldig bra resultater, kan også notere seg at valpetreffene på Kronbacken er så bra at jeg nesten kan velge min evt. neste BC fra dem bare for å få være med på disse treffene!

Se www.kronbacken.se hvis du er nysgjerrig på hvorfor Heidi og Ulf gang på gang leverer hunder som hevder seg helt i LP-toppen.

Jeg har ikke kontroll på hvor mange elite-ekvipasjer som var med på treffen, men bildet under viser noen av dem :)Vi har hatt flere økter med LP-trening og flere økter med gjeting.

På lydighetstreninga har vi hatt fokus på fart, som vanlig. Kort oppsummert har vi fått følgende råd når det gjelder fart:

1. Varier treninga og belønn på en måte som gjør at man alltid har riktig Pavlov (les: få fram den ville og gale på _hver_ repetisjon). Man må ikke nødvendigvis bruke tradisjonell belønning som feks. ball, kong eller fille, men kanskje et bjørkeris eller en balong som hunden får smelle.

2. Ved fokus på fart, senk kriteriene på evt. andre momenter (feks. stå, dekk og innkomster), eller enda bedre, tren kun fart og dropp andre momenter (direkte belønning).

3. Ved direkte belønning på innkalling bør belønninga komme umiddelbart etter start (rett etter første kommando) eller rett før innkomst (når hunden er 2 meter framfor deg). Dette fordi det er veldig vanskelig med god timing hvis man belønner "underveis". Alle som har eksperimentert med direkte belønning har sikkert sett hvordan hunden kan begynne å "vente på belønninga" hvis man er litt uheldig med timinga.

Vi skal prøve å få laget noen små videosnutter med forskjellige typer belønning, i løpet av sommeren.

Vi har også hatt en grundig gjennomgang av innlæring av neseprøva, med Heidi. Jeg skal se om jeg får beskrevet Heidis framgangsmåte i detalj senere. Vi har tenkt å teste ut denne framgangsmåten både med Tam og Enya de kommende ukene.

Ingen kommentarer:

Blogglisten