17. mars 2007

Baklengskjeding?

Marianne har kommet med følgende kommentar til filmene fra Vinstra:

"Det var jo mye bra her!! Hva ble poengsummene på de forskjellige øvelsene? La merke til at det var det siste leddet på både innkallingen og framadsendingen som var dårlig. Er øvelsene baklengskjedet sikkelig? Tror du kan løse mye med baklengskjeding og økt kvalitet på forsterker.
Ellers var jo Tams fokus super, mye folk og støy til tross!"

Svaret er JA, men i praksis kan jeg nok like godt svare nei :)

Øvelsene (innkalling med stå og ut til kon) er baklengskjeda, men 90% av treninga har bestått i å belønne første ledd. Når jeg har kjørt hel øvelse, så har det vært etter baklengskjeding, men jeg tror forsterkningshistorikken "vinner over" baklengskjedinga. Med det mener jeg følgende:

Hvis man kjører veldig mange reps hvor man belønne et (baklengskjeda) delmoment, så er det ikke "nok" å baklengskjede dette sammen med et annet moment. Hele kjeda vil ikke se baklengskjeda ut (=bra) før etter at man har forsterka hele kjeda et tilstrekkelig antall ganger (dette redder jo alle dem som aldri tenker baklengskjeding, men som likevel får veldig bra øvelser etterhvert).

Jeg håper og tror at mye av problemet med fart vil løse seg med god baklengskjeding og "trygghet" i øvelsene (jeg tror du har skrevet veldig mye fornuftig om nettopp dette i blog'en din, Marianne).

Valget med å ikke bruke verdifull treningstid på trening av hel øvelse (for de nevnte to) er som jeg har skrevet om før: Siste delen av disse to øvelsene finnes kun i LP2.

Ingen kommentarer:

Blogglisten