21. juli 2009

Ikke hundetrening engang!

Jeg fikk en sms fra farsjan, som skulle ha tips til biffsaus.

Denne posten er tatt fra e-posten han fikk som svar :)

Saus som kan brukes til alt(?) mørkt kjøtt:

Steik sopp (fersk!) og rødløk i godt smør
Ha i salt og pepper
Kremfløyte i den mengde som passer til antall personer (feks en boks pr
to pers?)
1 spiseskei sæterrømme pr dl fløyte
1 skive brunost pr 3 dl fløyte
Ha i mer salt og pepper

Er usikker på mengdene jeg angir da jeg selv alltid slumper dette.

Desto lenger den koker desto bedre blir den, men den blir også sterkere
på smak desto lenger du koker den.

Skal du ha en skarp, men veldig god og enkel saus - gjør slik:

1 del portvin
1 del kremfløyte

Kok vin i 5-10 min
Ha i fløyte
Kok

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha, nå kan du aldri klage på at jeg blogger om andre ting enn hundetrening. Men takk, skal prøve sausen!

Håkon Groven sa...

Siv, jeg skal love at jeg tenkte på deg når jeg postet dette :D

Enya - The BlogDog sa...

Nå står ikke verden til påske!

Marianne sa...

Hvis du i tilegg tar i en skje med grov sennep, et par skjeer Snøfrisk og litt rørte tyttebær får du verdens beste viltsaus!

Håkon Groven sa...

Jeg bruker ofte tyttebær og enebær til rein/elg, sennep og snøfrisk skal prøves :)

Soyasaus ala kikkoman i stedet for salt, er også et stalltips!

Blogglisten