Jeg fikk en sms fra farsjan, som skulle ha tips til biffsaus.
Denne posten er tatt fra e-posten han fikk som svar :)
Saus som kan brukes til alt(?) mørkt kjøtt:
Steik sopp (fersk!) og rødløk i godt smør
Ha i salt og pepper
Kremfløyte i den mengde som passer til antall personer (feks en boks pr
to pers?)
1 spiseskei sæterrømme pr dl fløyte
1 skive brunost pr 3 dl fløyte
Ha i mer salt og pepper
Er usikker på mengdene jeg angir da jeg selv alltid slumper dette.
Desto lenger den koker desto bedre blir den, men den blir også sterkere
på smak desto lenger du koker den.
Skal du ha en skarp, men veldig god og enkel saus - gjør slik:
1 del portvin
1 del kremfløyte
Kok vin i 5-10 min
Ha i fløyte
Kok
21. juli 2009
Ikke hundetrening engang!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
5 kommentarer:
Ha ha, nå kan du aldri klage på at jeg blogger om andre ting enn hundetrening. Men takk, skal prøve sausen!
Siv, jeg skal love at jeg tenkte på deg når jeg postet dette :D
Nå står ikke verden til påske!
Hvis du i tilegg tar i en skje med grov sennep, et par skjeer Snøfrisk og litt rørte tyttebær får du verdens beste viltsaus!
Jeg bruker ofte tyttebær og enebær til rein/elg, sennep og snøfrisk skal prøves :)
Soyasaus ala kikkoman i stedet for salt, er også et stalltips!
Legg inn en kommentar